5 voordelen van het wonen in een appartement

2 april '24

In Princendijck komen 41 prachtige appartementen met ieder hun unieke eigenschappen. 2 of 3 slaapkamers, een balkon met veel zon of juist schaduw. Er is genoeg variatie voor iedereen die graag in een appartement wilt wonen. Maar waarom kies je voor een appartement? Wij vertellen je graag de 5 voordelen.

1: Wel kijken maar niet bekeken worden

Woon je in een appartement in Princendijck dan heb je het voordeel dat je kan genieten van de gezellige drukte op de Maas zonder dat er iemand op je bord kijkt wanneer jij geniet van je maaltijd. De appartementen zijn verdeeld over 2 gebouwen en bevinden zich op verdieping 1 tot en met 9 waardoor je vanaf enige hoogte naar buiten kan kijken zonder inkijk in je huis te hebben. En daar komt jouw voorkeur om de hoek kijken want als het appartement niet te hoog ligt, heb je nog contact met de straat, zonder dat je privacy er onder lijdt. Maar zit je hoger in een gebouw dan heb je vaak een nóg mooier uitzicht.

2: Wonen met uitzicht over de Maas

Woon je in Princendijck, dan heb je vanaf ieder appartement prachtig uitzicht over de Maas. Hier hebben we bij het ontwerp van de gebouwen rekening mee gehouden. Binnen een paar minuten wandel je naar het water waar je heerlijk langs kan wandelen, fietsen of gewoon lekker in de zon kan zitten. Ideaal toch?

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel aan een appartement! Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te stoken. In een nieuwbouw appartement in Princendijck wordt van te voren al rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper. Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen! Zeker op lange termijn ga je dat verschil merken in de portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van minder oppervlakte en alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is hij schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarna regelt de VVE het onderhoud waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten, ideaal toch?

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement in Princendijck kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners omdat je wellicht de galerij met elkaar deelt maar ook in de lift en het trappenhuis kom je andere bewoners tegen. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Daarnaast woon je niet op de begane grond. Zo maak je het inbrekers moeilijker om jouw woning te bereiken. Uiteraard is hier nooit een garantie op. Maar het is toch een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers om de hoogte in te gaan of om bijvoorbeeld met de spullen over een galerij te moeten lopen waar jouw buren een oogje in het zeil houden.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen in Princendijck trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je oud worden!

Zie jij jezelf hier al wonen? Ga voor meer informatie naar het woningaanbod en schrijf je alvast in als belangstellende. We houden je dan op de hoogte van het laatste nieuws en ook ontvang je als eerste bericht zodra de verkoop start! We verwachten in het het tweede kwartaal van 2024 te starten met de verkoop van de 41 appartementen.

Aanmelden als belangstellende
Wanneer start de verkoop? Meer over de planning
Wat speelt er? Het laatste nieuws