De mooiste wandelroutes rondom Cuijk

20 december '23

Princendijck ligt in Cuijk en dit is niet alleen een oergezellig dorp aan de Maas. De omgeving is er ook prachtig en met alle wandelroutes zeker de moeite waard om te ontdekken. Trek in de kerstvakantie je wandelschoenen aan en begeef je in een mooi landschap van bossen, heide, akkerlanden met prachtige boerderijen of het watersportgebied De Kraaijenbergse Plassen. Genoeg te ontdekken! Ontdek de mooiste wandelroutes in de omgeving van Cuijk.

image alt

Kraaijenbergse Plassen

De Kraaijenbergse Plassen tussen Cuijk, Linden en Grave zijn verschillende meren die omringd worden door prachtige natuur. Het staat bekend als een watersportgebied van (inter)nationale allure. Weidse vergezichten, dobberende boten, landerijen en na elke bocht weer een ander verrassend uitzicht. Wandelaars halen hun hart hier op. Tip: neem een verrekijker mee om bijzondere vogels te spotten.

Landgoed Tongelaar

Op het sprookjesachtige Landgoed Tongelaar staat Kasteel Tongelaar en Boerderij de Benedenhof, omringd door bossen en velden. Hoewel het heerlijk stil is op het landgoed, is er ook van alles te beleven. In de toren zijn er gratis wandelroutes verkrijgbaar. Of ga zelf op avontuur, maak een prachtige wandeling over het landgoed en bewonder alle schoonheid.

image alt

Mookerheide

Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn, want bos- en heidegebied Mookerheide is een prachtig natuurgebied op 10 minuten rijden van Nijmegen. Een gebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Bezoek ook meteen Landgoed Mookerheide, waar je het Jachtslot, gebouwd begin 1900, vindt.

Hatertse en Overasseltse Vennen & Nijmegen

Dit is een prachtig natuurgebied bij Nijmegen met…. je raadt het al: vennen! Combineer het met een wandelroute door Overasselt waar je langs historische plekken komt óf wander door naar het historische centrum van Nijmegen waar je geniet van oude architectuur, charmante straatjes en gezellige pleinen.

image alt

Natuurgebied Zevenhutten

Nog zo’n mooi natuurgebied op 10 minuten rijden van Cuijk is Zevenhutten. Een groen gebied met flinke hoogteverschillen (op sommige plekken 2,5 meter) met bossen, graslanden, akkers en houtwallen. Door de grote variatie aan planten en poelen kun je veel verschillende dieren spotten, zoals een grote dassenpopulatie. Een mooi gebied voor wandelaars!

Op de hoogte blijven?

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van Princendijck. Zodra we meer weten over een verwachte start verkoopdatum laten we dit weten via de website. Wil je niks missen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. We houden je dan per e-mail op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Iets vragen? Neem contact op
Wat speelt er? Het laatste nieuws